Військові витрати росії наступного року зростуть майже вдвічі – британська розвідка

Читать на русском
Російський уряд намагається позичати гроші на війну, поки ситуація на ринку відносно сприятлива. У 2023 році на армію рф витратить на 40 відсотків більше коштів.
Слово і діло

Російський уряд намагається позичати гроші на війну, поки ситуація на ринку відносно сприятлива. У 2023 році на армію рф витратить на 40 відсотків більше коштів.

Про це повідомляє британська розвідка.

Росія провела найбільшу в історії емісію боргових зобов'язань 16 листопада, зібравши 820 млрд рублів (13,6 млрд доларів).

«Це важливо для рф, оскільки випуск боргових зобов'язань є ключовим механізмом для підтримки видатків на оборону, які значно збільшилися після вторгнення в Україну», – зазначають у повідомленні.

Ізоляція: з яких міжнародних організацій та програм вигнали росію після 24 лютогоПісля 24 лютого росію вигнали з Ради Європи, Всесвітньої туристичної організації, керівного складу ICAO та інших організацій та міжнародних програм. Більше – на інфографіці.

Розвідники зауважили, що задекларовані витрати країни-терориста на національну оборону на 2023 рік заплановані на рівні приблизно 5 трлн рублів (84 млрд доларів), що більш ніж на 40% перевищує попередній бюджет на 2023 рік, який був оголошений ще 2021 року.

«Випуск боргових зобов'язань обходиться дорого в періоди невизначеності. Розмір цього аукціону, швидше за все, вказує на те, що Міністерство фінансів росії оцінює поточні умови як відносно сприятливі, але очікує на все більш невизначену податково-бюджетну ситуацію наступного року», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, Верховна рада 3 листопада ухвалила держбюджет України на 2023 рік у другому читанні та в цілому. Це рекорд з передчасного прийняття головного фінансового документа країни у такі терміни – на початку листопада.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, як зміняться видатки бюджету 2023 року у порівнянні з поточним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: