Литва надасть Україні новий пакет військової допомоги: що отримають ЗСУ

Читать на русском
Міністр оборони Литви анонсував підписання контрактів на 2023 рік із литовським бізнесом, який виробляє необхідну Україні військову техніку.
dia.dp.gov.ua

Литва передасть Україні новий пакет військової допомоги. Йдеться про боєприпаси для вкрай необхідної на фронті 155-мм артилерії та зимову форму для ЗСУ.

Про це міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас повідомляє на сторінці у Фейсбук.

«Щодо найближчої військової підтримки вже вирішено – буде передано боєприпаси для вкрай необхідної на фронті 155-мм артилерії. Агентство оборонних ресурсів Міноборони уклало контракти з виробниками на відновлення цих запасів. Буде більше підтримки, але ми не можемо оголосити про все», – заявив міністр.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Як зазначається, протягом місяця буде виконано контракт із виробниками зимового одягу для ЗСУ. Міністр оборони Литви анонсував підписання контрактів на 2023 рік із литовським бізнесом, який виробляє необхідну Україні військову техніку.

Згідно з його словами, якщо виробники будуть готові та зможуть збільшити свій виробничий потенціал.

«Литва також зробить свій внесок у міжнародний фонд фінансування важкої бронетехніки, її виробництва або модернізації та придбання. Тож, якщо що, будуть танки, здані українцям за наш рахунок», – додав Анушаускас.

При цьому, керівник відомства розповів, що Литва розширить курси військової підготовки для українців до 1500 солдатів. Це не враховуватиме поточних військових, які проходять навчання.

Нагадаємо, що Литва зібрала гроші на другий морський дрон для ЗСУ і вже збирає на третій.

Напередодні Україна отримала від Литви нову партію військової допомоги. З початку війни Литва передала Україні 62 американських бронетранспортери М113 у різних модифікаціях

Також ми повідомляли, що українська армія отримає від Люксембургу позашляховики HMMWV.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: