У Британії підтвердили, що західна зброя не потрапляла з України до злочинців

Читать на русском
У Великій Британії заявили, що не фіксували випадків потрапляння західної зброї з України до рук злочинців.
Ілюстративне фотоФото – gov.pl

Керівник Національного агентства по боротьбі зі злочинністю Великої Британії Грем Біггар заявив, що випадків потрапляння західної зброї з України до злочинців не зафіксовано. Однак такий ризик існує.

Про це він заявив в інтерв’ю The Times.

«Як і в будь-якому конфлікті, коли постачається зброя, існує ризик зворотної реакції. Наприкінці конфлікту залишаються надлишки зброї, які потрапляють до рук злочинців або терористів», – наголосив він.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, він зустрівся з головою Нацполіції України Ігорем Клименко кілька тижнів тому, однак офіційно про це не повідомлялося. Вони обговорили ризик потрапляння вогнепальної зброї до рук терористів та злочинців.

Біггар підкреслив, що українці пильно стежать за тим, яка зброя є в країні і в кого вона знаходиться. Крім того, немає жодних доказів того, що західна зброя могла бути передана в інші руки якимось чином, як про це заявляла російська пропаганда.

«Ми дуже тісно співпрацюємо з Європолом та іншими європейськими країнами, щоб бути впевненими, що ми всі стежимо за цим», – підсумував глава британського відомства.

Нагадаємо, під час візиту до Києва у суботу, 19 листопада, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак анонсував новий пакет військової допомоги Україні, до якого увійдуть системи протиповітряної оборони.

Також Велика Британія оголосила про надання Україні тисячі ракет класу «земля-повітря».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: