Нова Зеландія запровадила нові санкції проти росії

Читать на русском
Влада Нової Зеландії впровадила чергові санкції щодо росії за повномасштабне вторгнення в Україну.
5 канал

Влада Нової Зеландії впровадила чергові санкції щодо росії за повномасштабне вторгнення в Україну.

Під обмеження, зокрема, потрапила низка російських та білоруських державних підприємств та оборонних структур, повідомляє пресслужба уряду Нової Зеландії.

Серед тих, що потрапили до нового списку санкцій Нової Зеландії, російська компанія «Газпром».

Шостий пакет санкцій проти росії: хто потрапив до спискуДо нового списку санкцій ЄС потрапили російські військові, причетні до звірств у Бучі, колаборанти, російські пропагандисти, а також Кабаєва, Навка та діти Пєскова.

«Найбільша російська компанія та десятки військових та промислових корпорацій, проти яких сьогодні запроваджено санкції, відіграють вирішальну роль у розпалюванні незаконної та неспровокованої війни в Україні», - заявила голова МЗС Нанайя Махута.

Відомо також, що компанії, які потрапили під санкції, контролюються урядом путіна та мають стратегічне значення для росії, оскільки вони забезпечують сировину, інфраструктуру, комунікації, транспорт, зброю та фінансування.

«Одним із державних підприємств є «Газпром», найбільша російська компанія та ключове джерело експортних доходів росії за рахунок продажу газу. Ми також запровадили санкції проти підприємств, які створюють зброю та військові технології для путінської війни та є частиною величезного військово-промислового комплексу росії», - заявила Махута.

Раніше ми писали про те, що у Латвії заборонили мовлення всіх російських каналів.

Також нагадаємо, у МЗС Польщі заявили, що ЄС розпочав роботу над сьомим пакетом санкцій проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: