У Новій Зеландії змінять підхід до боротьби з коронавірусом

Читать на русском
Нова Зеландія змінить систему боротьби з COVID, в основі якої буде те, що коронавірус - не епідемічне, а ендемічне захворювання.
Reuters

Нова Зеландія змінить систему боротьби з COVID-19, в основі якої буде те, що коронавірус - не епідемічне, а ендемічне захворювання.

За словами прем'єр-міністра Нової Зеландії Джасінди Ардерн, з 3 грудня в країні по-новому боротимуться з COVID, не застосовуючи жорстких обмежень, пише Reuters.

Динаміка інфікованих та померлих від COVID-19 у 2021 роціВ Україні зростає добова кількість нових випадків коронавірусу та рівень смертності від COVID-19.

«Правда полягає в тому, що «Дельта» вже тут і нікуди не подінеться, але Нова Зеландія має всі можливості для вирішення цієї проблеми завдяки високим показникам вакцинації», - зазначила Ардерн.

Відповідно до нової системи, регіони країни оцінюватимуться як «червоні», «помаранчеві» чи «зелені» залежно від рівня поширення COVID-19 та показників вакцинації.

За словами Ардерна, близько 83% жителів Нової Зеландії повністю вакциновані, а 88% отримали перше щеплення.

Раніше уряд анонсував відмову країни від ізоляції та перехід до системи зонування регіонів для боротьби зі спалахами після того, як 90% населення буде повністю вакциновано.

Загалом у Новій Зеландії зареєстровано близько 7 тисяч випадків захворювання та всього 39 смертельних випадків.

Нагадаємо, 24,12% українців отримали дві дози вакцини від COVID-19. Загалом з початку кампанії з вакцинації зробили понад 22 млн щеплень.

За весь час пандемії в Україні захворіло – 3 353 136 людей, летальних випадків – 82 318.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: