Зеленський закликав країни НАТО захистити українські АЕС від російських обстрілів

Читать на русском
Зеленський закликав членів НАТО гарантувати захист українських атомних станцій від російських обстрілів.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський, виступаючи на сесії Парламентської асамблеї НАТО, закликав членів Альянсу захистити українські АЕС від російських обстрілів.

Про це повідомляє Reuters.

Ядерний терор: як часто росія обстрілює Запорізьку АЕСРосія з березня тероризує Україну та весь світ, обстрілюючи Запорізьку АЕС, що загрожує масштабною катастрофою. Динаміка обстрілів – на інфографіці.

«Усі країни зацікавлені в тому, щоби на наших ядерних об'єктах не було небезпечних інцидентів. Нам усім потрібний гарантований захист від російського саботажу на ядерних об'єктах», – заявив Зеленський у відеозверненні.

«Буде правильно, якщо ми унеможливимо ключовий терористичний задум росії і забезпечимо Україні повний захист неба. Україну потрібно забезпечити достатньою кількістю систем ППО та ПРО», – зазначив він.

У зверненні президент також закликав запровадити нові санкції проти росії через її «політику геноциду» – ракетні удари по найважливішій цивільній інфраструктурі.

Нагадаємо, напередодні російські війська знову обстріляли Запорізьку АЕС. Було зафіксовано понад 12 влучань в об'єкти інфраструктури станції.

Після цього у МАГАТЕ ініціювали нову перевірку безпеки Запорізької АЕС. При цьому організація не стала прямо звинувачувати росію в обстрілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: