На території Запорізької АЕС пролунало понад 10 вибухів

Читать на русском
На території Запорізької АЕС вночі та сьогодні, 20 листопада, пролунало більше десятка потужних вибухів.
Getty Images

На території Запорізької АЕС вночі та сьогодні, 20 листопада, пролунало більше десятка потужних вибухів.

Про це йдеться у звіті МАГАТЕ.

Внаслідок вибухів, що прозвучали на території ЗАЕС, були пошкоджені деякі будівлі та обладнання. Проте в МАГАТЕ стверджують, що пошкодження не є критичними для ядерної безпеки.

Ядерний терор: як часто росія обстрілює Запорізьку АЕСРосія з березня тероризує Україну та весь світ, обстрілюючи Запорізьку АЕС, що загрожує масштабною катастрофою. Динаміка обстрілів – на інфографіці.

«Минулої ночі та сьогодні вибухи сколихнули територію Запорізької АЕС. Експерти МАГАТЕ на ЗАЕС повідомляють про понад десять вибухів від очевидного обстрілу та пошкодження деяких будівель, систем і обладнання, але поки що жоден із них не є критичним для ядерної безпеки», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, вартість зруйнованих та пошкоджених окупантами майна та інфраструктури Запорізької АЕС та інших відокремлених підрозділів компанії в Енергодарі станом на 1 листопада становить 28 млрд 184 млн гривень, у тому числі основних коштів – 27 млрд 804 млн грн.

Також розповідали, що на Запорізькій АЕС російські окупанти анулюють перепустки українського зразка для персоналу, а на даху енергоблоку встановили військове обладнання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: