Обстріл ЗАЕС: у МАГАТЕ розповіли про наслідки

Читать на русском
Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі розповів про наслідки обстрілу Запорізької АЕС. Зокрема, про пошкодження від вибухів.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

У результаті обстрілів Запорізької АЕС було пошкоджено обладнання та будівлю. Відомо, що вибухи пролунали неподалік реакторів.

Про це повідомляє МАГАТЕ.

За словами Рафаеля Гроссі, обстріл розпочався ввечері 19 листопада и і продовжився вранці 20 листопада. Він був одним з найінтенсивніших за останні місяці.

Ядерний терор: як часто росія обстрілює Запорізьку АЕСРосія з березня тероризує Україну та весь світ, обстрілюючи Запорізьку АЕС, що загрожує масштабною катастрофою. Динаміка обстрілів – на інфографіці.

Рівень радіації наразі залишається у межах норми. Внаслідок атаки ніхто не постраждав та не були пошкоджені зовнішні джерела електропостачання.

Водночас зазначається, що у результаті обстрілу було пошкоджено будівлю для зберігання радіоактивних відходів, електричний кабель до одного з реакторів, а також міст між іншим реактором та адміністративними будівлями.

«В черговий раз нам пощастило, що потенційно серйозного ядерного інциденту не сталося. Наступного разу нам може не так пощастити. Ми повинні зробити все можливе, щоб наступного разу не було», – підсумував Гроссі.

Нагадаємо, на території Запорізької АЕС пролунало більше десятка потужних вибухів. В МАГАТЕ стверджували, що пошкодження не є критичними для ядерної безпеки.

Зафіксували більше як 12 влучань в об’єкти інфраструктури станції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: