Війська рф вдвічі посилили обстріли на сході після втечі з Херсона – ЗМІ

Читать на русском
Російські загарбники значно посилили інтенсивність обстрілів на Донбасі після відступу з Херсона.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

Після відступу з Херсона росія відправила частину з 20 тисяч своїх військових на схід Донецької області задля посилення своїх угруповань.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

У виданні зазначили, що Україна готується саме на цьому напрямку, адже окупанти, які втекли з Херсона, приєднаються до новомобілізованих росіян. Там збільшили інтенсивність атак, зокрема, як повідомляв Володимир Зеленський, 18 листопада на Донеччині зафіксували близько 100 ворожих атак.

Генштаб ЗСУ повідомив про ситуацію на фронтах станом на 269-й день війниЗа поточну добу ворог завдав 2 ракетних удари та здійснив 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Після відступу з північних регіонів країна-агресор заявляла про наміри повністю захопити Донбас. Влітку вони майже повністю окупували Луганську область, однак їхній наступ уповільнився через постачання Україні далекобійної високоточної артилерії зі США.

На думку аналітиків, командувач так званої «спецоперації» генерал Сергій Суровікін буде знаходитися під тиском. Керівництво рф вимагатиме від нього певних результаті після відступу з Херсона та створення нових оборонних позицій на лівому березі Дніпра.

Нагадаємо, українські захисники постійно просуваються вперед в окупованій Луганській області, попри постійне поповнення особового складу у російських окупантів.

Українські військові також відбили атаки російських окупантів у районах Білогорівки, Зеленопілля, Кліщіївки, Первомайського, Водяного та Новомихайлівки Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: