У Пентагоні заявили, що НАТО не становить загрози для росії

Читать на русском
Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що НАТО не загрожує росії. Тому країні-агресору не вдасться втягнути альянс у війну.
Ллойд ОстінФото – defense.gov

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що вторгнення росії в Україну є загрозою не лише для Європи. Втім, країна-агресор не зможе втягнути НАТО у війну.

Про це йдеться на сайті Пентагону.

За його словами, війна, яку розв’язав володимир путін в Україні є прямою загрозою для ЄС, а також викликом для союзників по НАТО. Вона також «розриває заснований на правилах міжнародний порядок, який забезпечує нам усім безпеку».

Крім того, глава американського відомства наголосив, що НАТО є оборонним альянсом. Тому він не загрожує росії та не прагне до конфронтації з нею.

«Не робіть помилкових висновків: нас не втягнути у війну путіна, але ми будемо стояти поруч з Україною, коли вона бореться, щоб захистити себе. Ми будемо захищати кожен дюйм території НАТО», – підсумував Остін.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що ракета, котра впала в Люблінському воєводстві Польщі, була радянського виробництва, і, ймовірно, знаходилася на озброєнні сил ППО України. Але не можна виключити і сценарію свідомої підготовки такої провокації з боку кремля, аби посварити поляків із українцями.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Північноатлантичний альянс перебуває в режимі підвищеної готовності, а також оцінив ймовірність активації статті 4 НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: