Армія рф розколота через погане керівництво молодшого та середнього рівня – британська розвідка

Читать на русском
Окупанти стали більш організованими під керівництвом генерала Сергія Суровікіна. Однак сили все ще розколоті через погане керівництво молодшого та середнього рівня.
Getty Images

Окупанти стали більш організованими під керівництвом генерала Сергія Суровікіна. Однак сили все ще розколоті через погане керівництво молодшого та середнього рівня.

Про це повідомляє британська розвідка.

Розвідники зазначають, що відступ російських сил з правобережжя Херсонщини був набагато організованішим, на відміну від попередніх. Це можливо, є заслугою кращого командування.

«Всерйоз ще не починали»: як після восьми місяців війни скоротився військовий потенціал росіїЯк за час повномасштабного вторгнення в Україну скоротився військовий потенціал росії, скільки особового складу та техніки знищено – на інфографіці.

«Нещодавній відступ рф із західної частини Херсонщини здійснювався досить впорядковано, порівняно з попередніми масштабними відступами росіян протягом війни. Лік техніки, втраченої під час відступу, йде на десятки, а не сотні, і чимало залишеного російські військові пошкодили, щоб техніка не дісталася українським військовим. Це відносний успіх, що може бути частково пов’язано з більш ефективним, єдиним оперативним командуванням під керівництвом генерала Суровікіна», – йдеться в повідомленні.

Проте у російських силах залишаються проблеми з адекватним керівництвом на нижчій і середній ланці і продовжується практика приховування реального стану справ. Зокрема, стало відомо про інцидент, що стався з російськими військовими Східного округу. Дві роти після загибелі їх командира втекли з поля бою. Інші російські офіцери, ймовірно, збрехали, намагаючись приховати це.

Нагадаємо, російський уряд намагається позичати гроші на війну, поки ситуація на ринку відносно сприятлива. У 2023 році на армію рф витратить на 40 відсотків більше коштів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: