Байден провів розмову із Сунаком: про що домовилися

Читать на русском
Президент Джо Байден розмовляв із прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком і привітав його з призначенням на посаду.
Ілюстративне фото

Президент США Джо Байден провів першу телефонну розмову з новим прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

Про це йдеться у прес-релізі Білого дому за підсумками розмови лідерів двох держав.

Як зазначається, американський президент та британський прем’єр заявили про «особливі відносини» між США та Британією та пообіцяли працювати разом для зміцнення глобальної безпеки.

«Президент Джо Байден розмовляв із прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком і привітав його з призначенням на посаду. Лідери погодилися з важливістю спільної роботи для підтримки України та притягнення росії до відповідальності за її агресію, вирішення викликів, створених Китаєм, і забезпечення стійких і доступних енергетичних ресурсів», - заявили у Білому домі.

Ріші Сунак став новим прем'єром Британії: що буде з підтримкою УкраїниЧому Ріші Сунаку вдалося стати новим прем'єр-міністром і чого від цього очікувати Україні – у матеріалі Слово і діло

При цьому, в ході розмови сторони також обговорили спільну відданість захисту здобутків Белфастської угоди та необхідність збереження імпульсу для досягнення домовленості з Європейським Союзом стосовно Протоколу щодо Північної Ірландії.

Нагадаємо, що колишній канцлер британського казначейства Ріші Сунак 25 жовтня офіційно став прем'єр-міністром Великої Британії. Король Чарльз ІІІ попросив його сформувати уряд.

Раніше Сунак провів розмову із президентом України. Він підтвердив, що найближчим часом планує зустрітися із Зеленським

Сунак заявив, що путінська війна в Україні дестабілізувала енергетичні ринки по всьому світу.

Також «Слово і діло» зібрало все, що відомо про Ріші Сунака та спробувало розібратися, як можуть змінитися відносини України та Британії за нового прем'єра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: