Мер Івано-Франківська закликав мешканців виїхати за місто: «буде важко»

Читать на русском
Мер Івано-Франківська попередив жителів багатоповерхівок, що світло може зникнути на тривалий час. Тому він порадив переїхати за місто.
Руслан МарцінківФото – facebook.com/ruslan.martsinkiv

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків звернувся до мешканців, які живуть у багатоповерхових будинках, із закликом виїхати за місто на певний час.

Про це повідомляє радіо «Західний полюс».

За його словами, існує велика ймовірність того, що у місті електропостачання буде відсутнє протягом кількох днів. Крім того, через обстріли російських окупантів 53 багатоповерхівки в Івано-Франківську наразі залишаються без опалення.

У кремлі заявили, що б'ють по об'єктах інфраструктури, бо «Україна не хоче виходити на переговори»У кремлі заявили, що перебої з енергопостачанням в Україні після російських обстрілів – це наслідки дій влади, які нібито відмовляються від переговорів з рф.

«Рекомендую знайти місце перебування у сільській місцевості або в індивідуальних будинках. Хтось може мати сім'ю, знайомих у селах. Бажано домовитися про проживання, дуже важко буде виживати у багатоквартирних будинках», – сказав Марцінків.

Мер закликав мешканців прилеглих сіл надати притулок людям, які живуть у багатоповерхівках. Також він додав, що у місті готуються пункти обігріву для тих, хто залишився без опалення, однак туди можуть не поміститися всі охочі.

Нагадаємо, нові масштабні удари росії по енергетичних об'єктах України спричинили необхідність довгострокових відключень електроенергії. Йдеться не про планові відключення, а про планові включення на кілька годин.

Також у жовтні під час масової ракетної атаки росії ворожі ракети знову вдарили по Бурштинській ТЕС в Івано-Франківській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: