Міненерго: удари окупантів 15 листопада були спрямовані на зупинку українських АЕС

Читать на русском
У самі АЕС нічого не прилетіло. Причина таких дій окупантів - поради та консультації російських енергетиків, які підказували терористам, куди завдавати ударів
Ілюстративне фотоReuters

Терористичний акт росіян, вчинений 15 листопада, мав на меті виведення з ладу українських атомних електростанцій, як основних генераторів електроенергії в Україні.

Про це заявив перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко в інтерв'ю Forbes.

Ракетні удари росії 15 листопада перевершили масштаб 10 жовтня: порівняння двох атакРосія 15 листопада випустила по Україні близько ста ракет. Атака за масштабами перевершила обстріл 10 жовтня, який порівнювали із першим днем вторгнення. Порівняння – на інфографіці.

За його словами, основні попадання були по підстанціях. У самі АЕС нічого не прилетіло. Причина таких дій окупантів - поради та консультації російських енергетиків, які підказували терористам, куди завдавати ударів. Щоправда, цього разу росіянам не вдалося вивести АЕС з ладу.

«Ймовірно, їхні енергетики, які мають схеми живлення нашої енергосистеми, підказали військовим куди бити, щоб зупинити наші АЕС. Однак ми змогли швидко задіяти резервні схеми живлення для забезпечення роботи станцій» - зазначив Власенко.

Нагадаємо, у вівторок, 15 листопада, росія здійснила масовану ракетну атаку по території України, в результаті якої серйозно постраждали об'єкти енергетичної інфраструктури.

Через російські обстріли в Україні 15 листопада на Хмельницькій АЕС зупинилися обидва енергоблоки, на Рівненській – один.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: