Збройні сили примусово вилучили вантажівки однієї з ТЕЦ Дубневичів

Читать на русском
Антикорупційний суд скасував арешт з рухомого майна однієї з компаній братів Дубневичів, оскільки українська армія примусово хоче його вилучити.

Вищий антикорупційний суд скасував арешт напівпричепу та двох вантажних цистерн компанії-власниці Новороздільської ТЕЦ, кінцевими бенефіціарами якої є народний депутат Ярослав Дубневич та його брат Богдан. Це майно примусово вилучили на користь Збройних сил України.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 12 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

В ухвалі вказується, що на це майно було накладено арешт у межах справи про привласнення природнього газу НАК «Нафтогаз України» Новороздільською і Новояворівською ТЕЦ. Утім 9 червня на підставі наказу одного з начальників військової служби вказане майно було примусово вилучено на користь ЗСУ. Тому прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав до суду клопотання про скасування арешту цього майна. Суд його задовольнив.

«Клопотання прокурора САП про скасування арешту майна в кримінальному провадженні №52018000000000547 від 12.08.2018 задовольнити. Скасувати арешт майна, накладений у кримінальному провадженні №52018000000000547 ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду України від 29.09.2020», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС закрив справу про привласнення газу ТЕЦ Дубневичів через закінчення строків розслідування.

Нагадаємо, за версією НАБУ і САП, ексдиректор ТОВ «Енергія» Ігор Кучма, керівник ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігор Артимко, його заступник Ігор Ільків, фінансовий директор «Енергія-Новий Розділ» Олег Павлишин та ексдиректор ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Олександр Олексюк протягом 2013-2015 років організували схему заволодіння природним газом, що належить НАК «Нафтогаз України», в особливо великих розмірах, створивши організовану злочинну групу.

Як встановили органи правопорядку, Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ (належить ТОВ «Енергія-Новий Розділ» і ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», власниками яких є нардепи Дубневичі), придбавши в НАК «Нафтогаз України» за пільговою ціною природний газ у вигляді використання його нібито для виробництва теплової енергії для населення, що є обов'язковою умовою його використання, привласнили його шляхом використання для промислових потреб, зокрема виробництва електричної енергії з подальшим її продажем ДП «Енергоринок».

Загалом, упродовж 2013-2015 років вказані особи заволоділи природним газом НАК «Нафтогаз України» в обсязі 308,34 мільйона кубічних метрів, що завдало матеріальної шкоди НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн. Ця справа до закриття перебувала на стадії підготовчого засідання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: