На потреби ЗСУ передали 300 млн грн, заарештованих у справах НАБУ і САП

Читать на русском
За сприяння НАБУ і САП було придбано військові облігації на суму понад 300 млн грн, які були передані в управління АРМА.

За сприяння Спеціалізованої антикорупційної прокуратури було придбано військові облігації на суму понад 300 млн грн, що є підтримкою Збройних сил України. Гроші були заарештовані у справах щодо корупції на митниці, яке розслідують детективи НАБУ.

Про це повідомляє прес-слудба САП.

«За сприяння САП на потреби ЗСУ передано понад 300 млн грн, які були арештовані в рамках розслідування двох кримінальних проваджень щодо корупції на митниці, яке здійснюють детективи НАБУ. Так, за клопотанням прокурора САП слідчі судді ВАКС розглянули і задовольнили клопотання про арешт та передачу цих коштів в управління АРМА. У подальшому завдяки спільній роботі САП, Держказначейства та АРМА за вказані кошти було придбано військові облігації на суму понад 300 млн грн», – інформує прокуратура.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про понад 300 млн грн, заарештованих у справах, в яких фігурує одеський бізнесмен Вадим Альперін. Нещодавно ВАКС наклав арешт спочатку на 297,16 млн грн, а потім 3,2 млн грн у справах Альперіна. Також суд передав їх в управління АРМА. Кошти перебували на рахунках Держказначейства.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Альперін створив і очолив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами (інвойсами), які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі. У митних деклараціях компанії вказували занижену вартість товарів.

Після чого митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки вартість була вказана неправдива. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування таких дій фірмами через суд. Внаслідок цих дій товари ввозили до України за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару. За даними слідства, митники отримували від 80 до 200 доларів за контейнер з тканинами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: