Справа полігону «Широкий лан»: частину застави обвинуваченого передали на потреби ЗСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання захисника обвинуваченого про зміну розміру запобіжного заходу.

Вищий антикорупційний суд зменшив заставу бенефіціара компанії «Ріст» Романа Баликіна з 2,1 млн грн до 780 тисяч грн, з яких 1,1 млн грн передали на потреби Збройних сил України. Баликіна підозрюють у заволодінні коштами на будівництві полігону «Широкий лан».

Таке рішення 3 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити частково клопотання адвоката в інтересах обвинуваченого (Романа Баликіна – ред.) про зміну розміру запобіжного заходу у вигляді застави. Зменшити для обвинуваченого розмір застави з 2 102 000 грн до 780 000 грн. Повернути заставодавцю ТОВ «Трейд Центр» кошти в сумі 1 102 000 грн та за згодою заставодавця перерахувати такі кошти на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних сил України», – йдеться в рішенні.

Решту суми в 220 000 грн повернули іншому заставодавцю.

Нагадаємо, в ході досудового розслідування встановлено, що у 2017-2018 роках начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України (далі Головного КЕУ ЗСУ), начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ у змові з директором та бенефіціарним власником приватного товариства, організували прийом робіт та послуг з облаштування польового табору «Широкий лан» у с. Улянівка Миколаївської області.

Попри те, що роботи з облаштування польового табору фактично не були виконані, посадовці ЗСУ все ж «посприяли» в перерахуванні на рахунки компанії коштів.

Як наслідок, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн гривень, що підтверджується висновком Державної аудиторської служби та проведеними у справі експертизами.

Дії колишніх службовців Збройних сил України та представників приватного товариства кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст. 191, ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: