ЗСУ можуть зірвати зусилля окупантів утримати оборону на Херсонщині – ISW

Читать на русском
Українські захисники можуть зірвати зусилля російських військових утримати та зміцнити оборону на сході Херсонської області.
Ілюстративне фотоФото – Генштаб ЗСУ

Бійці Збройних Сил України спроможні зірвати зусилля російських окупантів утримати та зміцнити оборону на тимчасово захопленій території Херсонської області.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

«Українським силам, ймовірно, буде важче досягти таких драматичних наслідків у східній частині Херсона, але вони можуть бути в змозі зірвати зусилля росіян щодо зміцнення і утримання своїх нових оборонних ліній», – йдеться у повідомленні.

Рф провалила всі цілі у війні та зазнає поразки – МілліМарк Міллі заявив, що росія провалила всі цілі у війні проти України та зазнає поразки на оперативному та тактичному рівні.

На думку аналітиків, російські сили на сході Херсонщини можуть бути частково вразливими до «української кампанії з перехоплення», що подібна тій, яка була використана для визволення західної частини регіону.

Відомо, що низка основних наземних ліній зв'язку (GLOC) проходять через східну Херсонщину до інших контрольованих рф районів на півдні. Зокрема, південна траса Т2202 Нова Каховка-Армянськ, південно-східна траса Р47 Каховка-Генічеськ та траса М14, яка проходить на схід до Мелітополя, Бердянська та Маріуполя.

Супутникові знімки свідчать, що загарбники створюють оборонні позиції уздовж деяких з цих ліній розмежування, які для них є критично важливими. Повідомлення у соцмережах вказують, що удари ЗСУ вже націлені на райони зосередження і військові об'єкти росіян на вказаних маршрутах.

Відомо, що у цьому районі кількість високоякісних автомобільних доріг і залізниць є обмеженою, зокрема тих, які з’єднують Крим з материком. Через це створюються «вузькі місця», які можуть виявитися вразливими до зусиль з боку України з їхнього блокування.

Таким чином, російська спроможність продовжувати постачати своє угрупування на схід Херсонщини поступово погіршиться. Пізніше це відбудеться і в інших регіонах півдня України.

Нагадаємо, що російські окупанти тримають правий берег Дніпра та визволений Херсон під вогневим контролем.

Водночас українські військові продовжують наносити удари по російським загарбникам на південнобузькому напрямку. Однак підрахувати втрати ворога не завжди вдається.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: