Ситуація критична: половина Києва залишилася без світла, аварійні відключення по всій Україні

Читать на русском
Аварійні відключення електрики почалися по всій Україні після ракетної атаки росії. Найбільше влучань зафіксовано у центрі та на півночі країни.

Внаслідок масованої ракетної атаки росії по всій Україні почалися екстрені відключення електроенергії. Як мінімум половина Києва зараз без світла.

Про це повідомив мер Віталій Кличко.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Графіки стабілізаційних відключень наразі не діють! У столиці без світла попередньо не менше ніж половина клієнтів», – написав Кличко.

У свою чергу, заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко заявив, що після спланованого удару росії по об'єктах енергетичної інфраструктури ситуація критична.

«Найбільше влучань зафіксовано в центрі та на півночі країни. В столиці ситуація вкрай важка, вводяться спеціальні графіки аварійних відключень. Укренерго вимушені розпочати екстрені відключення світла для збалансування енергосистеми та уникнення аварій на обладнанні», – повідомив він.

Нагадаємо, росія сьогодні завдала масованих ракетних ударів по всій території України. Зокрема, є кілька прильотів по житлових будинках у центрі Києва.

Раніше в «Укренерго» прогнозували, що ситуація з електропостачанням в Україні покращиться за кілька днів, якщо не буде нових обстрілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: