На Хмельницькій та Рівненській АЕС зупиняли реактори через ракетні удари рф

Читать на русском
Через російські обстріли в Україні 15 листопада  на Хмельницькій АЕС зупинилось обидва енергоблоки, на Рівненській – один.
shepetivka.com.ua

Через російські обстріли в Україні 15 листопада на Хмельницькій АЕС зупинилось обидва енергоблоки, на Рівненській – один.

Про це повідомив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі.

Відомо, що вчора Хмельницька атомна електростанція втратила повний доступ до електромережі більше ніж на 9 годин через ворожі атаки. Станція тимчасово перейшла на резервне живлення від дизель-генераторів.

Під час відключення електроенергії два реактори АЕС були зупинені.

Ракетні удари росії 15 листопада перевершили масштаб 10 жовтня: порівняння двох атакРосія 15 листопада випустила по Україні близько ста ракет. Атака за масштабами перевершила обстріл 10 жовтня, який порівнювали із першим днем вторгнення. Порівняння – на інфографіці.

«Більш ніж через дев'ять годин - о 03:45 сьогодні вранці - електропостачання станції було відновлено через дві резервні лінії електропередач напругою 330 кіловольтів, і дизель-генератори було зупинено. Одна з цих ліній була знову втрачена приблизно через годину і відновлена лише об 11:25», – заявив гендиректор МАГАТЕ.

Рівненська АЕС втратила зв'язок з однією з ліній електропередач напругою 750 кВ в другій половині дня. Внаслідок цього станція знизила свою потужність, а один з чотирьох енергоблоків був автоматично відключений.

«О 04:00 сьогодні станція збільшила потужність одного зі своїх інших енергоблоків, щоб продовжити постачання електроенергії в українську мережу», – додав Гроссі.

Нагадаємо, вчора, 15 листопада, росія завдала наймасовішого ракетного удару з початку війни. За даними Повітряних сил, окупанти атакували Україну 96 крилатими ракетами, керованими авіаційними ракетами та дронами трьох типів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: