Польський Сейм офіційно визнав путіна військовим злочинцем

Читать на русском
Сейм Польщі також закликав наслідувати цей приклад всі інші цивілізовані держави, затаврувати путіна військовим злочинцем і вимагати над ним суду
Ілюстративне фотоimmigrant.today

Сейм Польщі визнав президента росії володимира путіна військовим злочинцем і рішуче засудив акти приголомшливої жорстокості та відвертого геноциду, який влаштували в Україні російсько-фашистські війська.

Відповідну резолюцію Сейм прийняв 23 березня, повідомляє PolskieRadio.

Скільки у вас Путін? Колонка Леоніда ШвецяУ кремлі досі не можуть збагнути, наскільки радикально змінився світ після повномасштабного російського вторгнення в Україну.

«Сейм Республіки Польща рішуче засуджує акти тривалого насильства, військові злочини, злочини проти людства, акти геноциду, системні порушення прав людини та інші злочинні порушення міжнародного права, вчинені на території суверенної України збройними силами російської федерації разом з союзниками, за наказом військових командувачів під безпосереднім підпорядкуванням президента володимира путіна» - йдеться в документі.

Сейм Польщі також закликав наслідувати цей приклад всі інші цивілізовані держави, затаврувати путіна військовим злочинцем і сприяти тому, щоб в Міжнародному суді та Міжнародному кримінальному суді почалися розгляди з метою притягнути до відповідальності як путіна, так і його поплічників з-поміж радбезу рф і військових російсько-фашистської армії.

«Загальнодоступні докази цих злочинів доводять визнання володимира путіна Сеймом Республіки Польща і міжнародним співтовариством військовим злочинцем» - вказується в документі.

16 березня Сенат США одноголосно прийняв резолюцію, яка засуджує президента росії володимира путіна як військового злочинця.

Пізніше президент США Джозеф Байден публічно назвав президента росії володимира путіна військовим злочинцем після того, як 16 березня російсько-фашистські війська розбомбили драмтеатр в Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: