Парламент Естонії визнав російський режим терористичним

Читать на русском
Естонія оголосила російський режим терористичним, а росію – державою-спонсором тероризму. Країна не визнає анексію територій України та псевдореферендуми.

Парламент Естонії затвердив заяву, якою засудив анексію кількох областей України та оголосив російський режим терористичним.

Як повідомляє місцеве видання ERR, заяву підтримали 88 депутатів, ніхто не утримався і не голосував проти.

Terrorussia: Головне, що треба знати про росію та статус країни-спонсора тероризмуГоловне про те, чому росія - країна-терорист, чому потрібно визнати її спонсором тероризму та як це вплине на становище рф на світовій арені

Відповідно до схваленого проєкту резолюції, естонський парламент різко засуджує військові дії росії проти України та незаконну анексію захопленої в ході агресії території. Парламент підтверджує, що Естонія ніколи не визнає порушення територіальної цілісності України внаслідок агресії та проведення псевдореферендумів.

Естонія підтримує розслідування, розпочаті Міжнародним судом та Міжнародним кримінальним судом для з'ясування обставин злочинів, скоєних в Україні.

«Підтримуючи заклик парламенту України до держав та міжнародних організацій, Рійгікогу оголошує російський режим терористичним, а російську федерацію – державою-спонсором тероризму, діям якої необхідно дати спільну відсіч. Рійгікогу закликає міжнародну спільноту ухвалити аналогічні декларації», – йдеться у документі.

Парламент також засудив використання збройних формувань, таких як ПВК «Вагнера» під час агресії, та оголошення мобілізації у рф.

Відповідно до проєкту резолюції, Рійгікогу також підтримує вимогу позбавити росію статусу постійного члена Ради Безпеки ООН та закликає держави-члени ЄС виявити єдність у застосуванні додаткових економічних санкцій, а також збільшити обсяг військової та гуманітарної допомоги Україні.

Нагадаємо, 13 жовтня ПАРЄ ухвалила резолюцію на підтримку України. У документі російський режим визнається терористичним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: