«Є ознаки геноциду»: парламент Словаччини засудив атаки рф на цивільну інфраструктуру України

Читать на русском
Словацький парламент засудили атаки росії на цивільну інфраструктуру України, порівнявши їх із практиками військ фашистської Німеччини.

Парламент Словаччини прийняв постанову, в якій засуджуються атаки росії на цивільну інфраструктуру України і наголошується, що в них є ознаки геноциду українського народу.

Постанова була зареєстрована 17 жовтня, а 8 листопада депутати за неї проголосували.

Провідні експерти та правознавці підтверджують, що росія вчиняє геноцид в Україні – CNNУ доповіді, підготовленій більш ніж 30 провідними вченими-правознавцями та експертами в галузі геноциду, стверджується, що росія порушила в Україні Конвенцію ООН про геноцид.

Словаччина обурена поясненням кремля, що удар по Україні 10 жовтня є відповіддю за вибух на Кримському мосту. «У цивілізованому суспільстві подібні відповіді цивільному населенню неприйнятні. Нагадують практики військ фашистської Німеччини, які мстилися цивільному населенню за дії партизанів під час Словацького національного повстання та спалили понад 100 населених пунктів. Ці дії, метою яких є терор цивільного населення, подібні до геноциду і не можуть залишитися без покарання», – йдеться в пояснювальній записці до постанови.

У самому документі йдеться про те, що парламент Словаччини рішуче засуджує широкомасштабні атаки, які здійснює росія на території України проти цивільних об'єктів, єдиною метою яких є терор українського народу.

У парламенті зазначили, що така тактика може нести елементи геноциду цивільного населення на суверенній та незалежній території України, що є абсолютно неприйнятним і не повинно залишитися безкарним.

«Нагадуємо, що громадяни України мають право вільно обирати світ, у якому вони бажають жити та процвітати, і тому повністю підтримуємо статус України як кандидата на вступ до Європейського Союзу. Підтверджуємо, що стоїмо на боці народу України та його демократично обраних представників», – йдеться у ухвалі.

Нагадаємо, парламенти Литви, Латвії, Естонії та Польщі визнали росію та її режим терористичними.

14 квітня Верховна рада визнала дії росії геноцидом українського народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: