У МЗС закликали G20 відреагувати на масовану ракетну атаку по Україні

Читать на русском
Очільник зовнішньополітичного відомства України закликав Групу двадцяти стати на бік людей, а не воєнних злочинців.
gettyimages

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав учасників саміту G20 відповідним чином відреагувати на сьогоднішні ракетні обстріли України з боку рф.

Про це очільник зовнішньополітичного відомства України повідомляє у Twitter.

Як підкреслив міністр, країна-агресор нанесла смертоносні ракетні удари по багатьох мирних українських містах, зруйнувала жилі будинки та об’єкти енергетичної інфраструктури.

Саміт G20: ЗМІ дізналися деталі проєкту підсумкового комюнікеУ спільній заяві за підсумками саміту G20 більшість країн мають намір засудити війну росії проти України. Але в документі зазначено, що деякі країни мають інший погляд і оцінку ситуації.

«Я чекаю на принципову реакцію саміту «Групи двадцяти». І, будь ласка, уникніть «закликів до обох сторін». Станьте на бік людей, а не воєнних злочинців», - звернувся Кулеба до лідерів держав-учасників саміту.

Варто зазначити, що на саміті G20 вже виступив президент Володимир Зеленський. Він представив десять умов України для миру з росією.

Нагадаємо, росія випустила по Україні близько ста ракет. Під удар потрапили об'єкти критичної інфраструктури у Києві, Хмельницькому, Харкові, Львові, Рівному, Вінниці та інших містах.

Згідно зі словами міністра енергетики Германа Галущенка, це був наймасовіший обстріл енергосистеми України з початку повномасштабної війни. Багато міст частково залишилися без світла, по всій країні запроваджено аварійні відключення.

У Києві під удар потрапили також житлові будинки у Печерському районі. Вже відомо про одного загиблого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: