Флот морських дронів для ЗСУ: українці зібрали гроші вже на 20 апаратів

Читать на русском
За два дні українці зібрали понад 200 млн. гривень на флот морських дронів. Це вистачить на покупку перших двох десятків апаратів.

За два дні українці зібрали понад 200 млн. гривень на флот морських дронів. Це вистачить на покупку перших двох десятків апаратів.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у ефірі національного телемарафону.

У Міноборони розповіли, коли Україна отримає далекобійні дрони Switchblade10 одиниць далекобійних дронів Switchblade 600 мають надійти в Україну вже протягом кількох тижнів.

«За перші вісім годин було зібрано понад 120 мільйонів гривень. А на сьогоднішній день, ранок понеділка – понад 200 мільйонів гривень. Ми протягом дня чітко розумітимемо суму. Але це вже точно дозволяє закупити 20 подібних дронів», – заявив він.

Нагадаємо, на фандрейзинговій платформі UNITED24 розпочався збір коштів на перший у світі український флот морських дронів.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров оголосив про збір і вже за дві години повідомив – гроші на перший зібрали. За його словами, першому дрону дадуть назву Херсон.

Нещодавно Іран вперше визнав, що передав російській федерації свої дрони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: