На Буковині затримали зрадника, який готував фейки для ток-шоу пропагандиста Соловйова

Читать на русском
СБУ викрила на Буковині чоловіка, який поширював дезінформацію про ситуацію в регіоні та напряму співпрацював з російським пропагандистом Соловйовим.
ssu.gov.ua

СБУ викрила на Буковині чоловіка, який поширював дезінформацію про ситуацію в регіоні та напряму співпрацював з російським пропагандистом Соловйовим.

Про це пише у Telegram Служба безпеки України.

«Кіберфахівці Служби безпеки викрили на Буковині ворожого інтернет-агітатора, який поширював дезінформацію про внутрішню обстановку в регіоні та дискредитував Сили оборони України», – йдеться в повідомленні.

Доля зрадників: кого із колаборантів на окупованих територіях вже ліквідувалиНа інфографіці Слово і діло – список ліквідованих з початку повномасштабної війни проросійських колаборантів.

Зокрема, він публікував дописи в забороненій соцмережі «Вконтакте» про нібито загострення суспільно-політичної ситуації в західній Україні через війну з рф. А також «розганяв» брехню про діяльність державних органів влади, підрозділів українських військ та волонтерських організацій. В СБУ наголошують, що серед адресатів цієї фейкової інформації був особисто кремлівський пропагандист Соловйов, з яким затриманий був на прямому зв’язку.

«Саме йому агітатор допомагав формувати деструктивний контент для подальшого оприлюднення у провокаційних сюжетах і «ток-шоу» на телеканалі «россия 1». За це поплічник агресора сподівався отримати громадянство рф та оселитися в одному з населених пунктів підмосков’я», – розповідають правоохоронці.

СБУ також вдалось вияснити, що раніше затриманий був адвокатом.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення рф Служба безпеки України викрила понад 700 осіб, підозрюваних у колабораціонізмі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: