Більше не говорити «хлопок»: російським пропагандистам видали нові методички

Читать на русском
У методичках нещодавно мобілізованих просять не називати мобіками і більше не вживати термін хлопок, коли йдеться про вибухи.
Антон Шишенок / hromadske

У росії видали нові методички, щоб мінімізувати негативні настрої серед мобілізованих. Нещодавно призваних просять не називати «мобіками» і більше не вживати термін «хлопок», коли йдеться про вибухи.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони у вівторок, 8 листопада.

«Брудна бомба» роспропаганди: навіщо рф хоче звинуватити Україну у використанні зброї масового ураженняПро те, чому росія гарячково намагається звинуватити Україну в спробі застосування зброї масового ураження, брудної бомби – в матеріалі Слово і діло

Як повідомляє розвідка, пропагандисти рф роздають нові вказівки журналістам через високий рівень невдоволення населення. Так, їх закликають шанобливіше ставитися до мобілізованих і не вживати термін «мобіки».

Також серед нововведень, кого і як називати:

  • ЗСУ, згідно з методичками, рекомендують називати «бойовиками» та «озброєними формуваннями». А також у жодному разі не використовувати абревіатуру «ЗСУ»;
  • військове керівництво України просять приписувати «західним кураторам Києва»;
  • вибухи та партизанські диверсії просять більше не називати «хлопками»;
  • тих, хто виїхав з росії після оголошення мобілізації, рекомендують висміювати, називаючи «утіканцями» та «переждунами».

Як зазначили у ГУР, поява нових методик свідчить про те, що проблема в російському суспільстві є, а невдоволення зростає. А керівництво росії, у свою чергу, традиційно намагається використати пропаганду для маніпуляцій над населенням замість того, щоб вирішити цю проблему.

Нагадаємо, у кремлі вже підготували методички для пропагандистів про те, як пояснювати відступ із Херсона.

Тим часом у секретар РНБО Олексій Данілов жорстко відповів пропагандистці рф маргариті симоньян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: