Поліція відновлює роботу на деокупованій частині Херсонщини

Читать на русском

На деокупованій Херсонщині розпочали роботу півтисячі поліцейських, найближчими днями планується збільшити поліцейську присутність до 2 тисяч співробітників.

На деокупованій Херсонщині розпочали роботу півтисячі поліцейських, найближчими днями планується збільшити поліцейську присутність до 2 тисяч співробітників.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

«На сьогодні ми відновили поліцейську присутність у 57 населених пунктах, в яких проживає близько 11 тисяч громадян», - сказав голова Нацполіції Ігор Клименко.

Маляр спрогнозувала строки зачистки Херсона після деокупаціїЗачистка Херсона від російських окупантів може тривати кілька тижнів, але українським силам відомі всі колаборанти та зрадники у деокупованих населених пунктах.

Він зазначив, що поліцейські, які проходили до цього службу в Херсонській області, від моменту окупації були виведені з цієї території. За його словами, з 11 листопада контингент у 500 працівників поліції почав працювати на деокупованій території Херсонщини, а за два-три дні кількість поліцейських планують збільшити до більш ніж 2 тисяч.

Клименко підкреслив, що наразі більшість приміщень підрозділів поліції знищено ворожими військами.

Поліція відновлює роботу на деокупованій частині Херсонщини – Ігор КлименкоНаціональна поліція України

Він також повідомив, що зараз поліцейські Херсонщини зафіксували 400 військових злочинів, скоєних загарбниками, й продовжують ці злочини фіксувати.

«Ми додаємо контингент Національної поліції з інших регіонів держави – це слідчі, криміналісти, оперуповноважені кінологи, вибухотехніки. Це ті люди, які пройшли і Київську область, і решту території нашої держави, які перебували в тимчасовій окупації, і знають, як робити свою справу», – сказав глава Нацполіції.

Водночас він зазначив, що до деокупованих населених пунктів за військовими першими заходили поліцейські, підрозділи спеціального призначення та вибухотехніки, оскільки ці території були масово заміновані, й процес розмінування може тривати роками.

Клименко додав, що стабілізаційні заходи можуть тривати кілька тижнів, тому людям повертатися до своїх домівок варто лише після того, як ця робота буде завершена.

Міністерство оборони росії заявило, що всі військові вийшли з Херсона і переправилися на лівий берег Дніпра, при цьому «не зазнавши жодних втрат».

11 листопада у розвідці Міноборони розповіли, що Херсон повертається до складу України, бійці ЗСУ вже заходять до міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: