США більше не визнають рф країною з ринковою економікою

Читать на русском
США позбавили росію статусу країни з ринковою економікою. Його надали 20 років тому для обмежування розрахунків антидемпінгових мит.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

США офіційно більше не визнають росію як країну з ринковою економікою.

Про це повідомляє Reuters.

Відомо, що Міністерство торгівлі США позбавила рф відповідного статусу. Його надали у 2002 році для обмежування розрахунків антидемпінгових мит на російські товари. Це стало важливим кроком для вступу рф до Світової організації торгівлі у 2012.

Санкції проти росії: які обмеження ЄС впровадив проти агресора з початку війниПро найважливіші санкції проти росії, які запровадив Європейський Союз – на інфографіці Слово і діло

У відомстві проаналізували, що «широка» участь уряду в російській економіці призвела до викривлення цін та збільшення витрат. Таким чином неточно відображається, чи справедливі ціни на імпорт у США встановлювали російські компанії.

«Це рішення дає Сполученим Штатам можливість застосувати повну силу антидемпінгового законодавства США для усунення ринкових спотворень, викликаних посиленням втручання російського уряду в економіку», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський наприкінці жовтня підписав два укази, які ввели у дію рішення РНБО про санкції проти понад 3800 фізичних та юридичних осіб російської федерації.

Також президент Всесвітньої боксерської ради (WBC) Маурісіо Сулейман заявив, що російських та білоруських спортсменів виключають зі своїх рейтингів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: