У росії заявили, що не мають попередніх умов для переговорів з Україною – потрібна лише «добра воля»

Читать на русском
У МЗС росії заявили, що готові до переговорів з Україною без жодних попередніх умов – потрібна лише добра воля Києва.

У Міністерстві закордонних справ росії заявили, що рф не має жодних попередніх умов для мирних переговорів з Україною, але «Київ має проявити волю до цього процесу».

Про це сказав заступник міністра Андрій Руденко, передають російські ЗМІ.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

«З нашого боку попередніх умов немає жодних, крім головної умови – щоб Україна виявила добру волю», – заявив Руденко.

«Ми завжди заявляли про нашу готовність до таких переговорів, які були перервані не з нашої вини», – додав він.

Раніше Володимир Зеленський назвав для переговорів із росією п'ять умов: відновлення територіальної цілісності України; повага до Статуту ООН; відшкодування росією збитків, завданих війною; покарання кожного воєнного злочинця; гарантії, що вторгнення не повториться.

Нагадаємо, 4 жовтня Володимир Зеленський ухвалив рішення РНБО про неможливість проведення переговорів із путіним. Як змінювалася позиція президента щодо цього питання – на інфографіці «Слово і діло».

30 жовтня Сергій Лавров говорив, що путін готовий до переговорів із Заходом щодо України, але якщо «партнери звертатимуться з реалістичними пропозиціями».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: