Переговори України з росією: Подоляк назвав головну умову

Читать на русском
Україна не відмовляється від переговорів з росією повністю, але рф спочатку має вивести свої війська з території України.
dw.com

Україна не відмовляється від переговорів з росією повністю, але рф спочатку має вивести свої війська з території України.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у понеділок, 7 листопада, у Twitter.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

«Потрібно розуміти: Україна ніколи не відмовлялася від переговорів. Наша переговорна позиція відома та відкрита: 1. Спочатку росія виводить війська з України 2. Далі – все інше», – пояснив він.

Подоляк підкреслив, що Україна конструктивна у своїй оцінці щодо переговорів і спілкуватиметься з наступним президентом росії, оскільки нинішній президент володимир вутін «очевидно, не готовий до переговорів».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що минулі компроміси України з росією та відсутність надійної системи безпеки були помилками, які й призвели до сьогоднішньої війни. Тепер Україна вибудовуватиме дуже прагматичні відносини з рф, тому що вона несе загрозу.

Аналітики «Слово і діло» досліджували, як під час президентства змінювалася позиція Зеленського щодо переговорів із рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: