ВАКС призначив до розгляду справу про військовий полігон «Широкий лан»

Читать на русском
Антикорупційний суд закінчив підготовче засідання і призначив до розгляду кримінальне провадження про збитки Міноборони.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду кримінальне провадження про розтрату понад 37 млн грн під час облаштування військового полігону «Широкий лан».

Таке рішення 22 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Засідання призначили на 27 липня о 17:00. Також судді прийняли до розгляду цивільний позов представника потерпілого Міністерства оборони про відшкодування матеріальної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням. Окремо судді відмовили у зміні запобіжних заходів підозрюваним.

Нагадаємо, в ході досудового розслідування встановлено, що у 2017-2018 роках начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України (далі Головного КЕУ ЗСУ), начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ у змові з директором та бенефіціарним власником приватного товариства, організували прийом робіт та послуг з облаштування польового табору «Широкий лан» у с. Улянівка Миколаївської області.

Попри те, що роботи з облаштування польового табору фактично не були виконані, посадовці ЗСУ все ж «посприяли» в перерахуванні на рахунки компанії коштів.

Як наслідок, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн гривень, що підтверджується висновком Державної аудиторської служби та проведеними у справі експертизами.

Дії колишніх службовців Збройних сил України та представників приватного товариства кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст. 191, ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: