Апеляційна палата залишила у ВАКС справу полігону «Широкий лан»

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула подання антикорупційного суду про направлення до іншого суду кримінального провадження і залишила його без задоволення.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила у ВАКС кримінальне провадження про розтрату понад 37 млн грн під час облаштування військового полігону «Широкий лан».

Таке рішення 7 червня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Нещодавно антикорупційний суд вніс подання до АП ВАКС про направлення до іншого суду справи полігону «Широкий лан», оскільки вона нібито не підсудна ВАКС. Однак апеляційна палата залишила це подання без задоволення.

В ході досудового розслідування встановлено, що у 2017-2018 роках начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України (далі Головного КЕУ ЗСУ), начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ у змові з директором та бенефіціарним власником приватного товариства, організували прийом робіт та послуг з облаштування польового табору «Широкий лан» у с. Улянівка Миколаївської області.

Попри те, що роботи з облаштування польового табору фактично не були виконані, посадовці ЗСУ все ж «посприяли» в перерахуванні на рахунки компанії коштів.

Як наслідок, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн гривень, що підтверджується висновком Державної аудиторської служби та проведеними у справі експертизами.

Дії колишніх службовців Збройних сил України та представників приватного товариства кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст. 191, ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у цій справі обвинувачують ексначальника ГКЕУ ЗСУ Олега Галушка, начальника управління ГКЕУ ЗСУ Сергія Чагарного, ексначальника відділу ГКЕУ ЗСУ Віктора Антонущука, бенефіціара приватної компанії «РІСТ» Романа Баликіна та ексдиректора цієї фірми Костянтина Чепусова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: