«Ймовірно, ситуація досить жахлива»: в ISW прокоментували становище росіян у Павлівці

Читать на русском
Становище російських військ у Павлівці на Вугледарському напрямі, ймовірно, жахливе, вважають аналітики.

Становище російських військ у Павлівці Донецької області, мабуть, досить жахливе, враховуючи реакція міністерства оборони рф на інформацію про великі втрати.

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Рф втратила на Донеччині більше людей, ніж у 2 Чеченських війнах – ЗеленськийВолодимир Зеленський заявив, що росія втратила у Донецькій області більше людей, ніж у двох чеченських війнах. Також він назвав формулу справедливого миру.

Раніше військові зі 155 бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту росії поскаржилися губернатору Примор'я Олегу Кожем'яку, що втратили сотні людей під селом. За інформацією ЗМІ, втрати протягом чотирьох днів склали «близько 300 осіб убитими, пораненими та зниклими безвісти» під час «незрозумілого наступу».

Після цього російські військові блогери опублікували та розповсюдили листа, в якому стверджувалося, що російське військове керівництво покинуло бригаду.

Міністерство оборони росії дало рідкісну відповідь на таке обурення і заявило, що за десять днів менше одного відсотка особового складу бригади було вбито і менше семи відсотків поранено, а українські війська «зазнали великих втрат».

«Публічна відповідь на обурення вказує на те, що деякі російські військові блогери мають значні важелі впливу на взаємодію Міноборони в інформаційному просторі, а також передбачає, що ситуація в Павлівці є досить жахливою, щоб вимагати відповіді», – заявили аналітики.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський прокоментував інформацію про величезні втрати російських окупантів у районі Павлівки. Він порадив врятуватись не скаргами, а жорстким протестом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: