Рф втратила на Донеччині більше людей, ніж у 2 Чеченських війнах – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що росія втратила у Донецькій області більше людей, ніж у двох чеченських війнах. Також він назвав формулу справедливого миру.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що російська армія на Донеччині втратила стільки живої сили та техніки, скільки не втрачала у 2 Чеченських війнах.

Про це він розповів у вечірньому відеозверненні.

За його словами, найжорстокіші бої протягом цього тижня тривають у Бахмуті та Соледарі. Українські захисника там тримають свої позиції.

Зернова ініціатива продовжиться, шантаж рф безрезультатний – ЗеленськийВолодимир Зеленський у вечірньому відеозверненні заявив, що зернова ініціативе буде продовжуватись, а російський шантаж ні до чого не призвів.

Окрім втрат, країна-агресор приховує і мобілізацію, яку начебто завершили. Людей продовжують забирати воювати проти українців з регіонів рф та тимчасово окупованих територій.

«І ця абсолютно божевільна впертість господарів теперішньої росії – найкращий показник, що так само брехливе й усе, що вони розповідають деяким іноземним лідерам про свою нібито готовність до переговорів. Коли хтось думає про переговори, він не шукає, як обманути всіх навколо, щоб відправити ще десятки чи сотні тисяч людей у м’ясорубку – мобілізованих чи у вигляді якихось там найманців», – наголосив Зеленський.

Водночас президент заявив, що ми готові до миру – чесного та справедливого. Його формула – це відповідальність за терор – це покарання для всіх, хто винен, і повне відшкодування посією завданих нам збитків.

«Ми звільнимо всі наші міста й села, хоч би що планували окупанти для продовження свого перебування на українській землі. Україна буде вільною. І весь наш кордон буде відновлений – як на землі, так і на морі. Як на сході, так і на півдні», – підкреслив глава держави.

Нагадаємо,якщо президент росії владимир путін братиме участь у саміті G20 на Балі, то Україна відмовиться від запрошення. Питання участі нашої країни вирішиться днями.

Також радник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван відвідав із незапланованим візитом Київ та прокоментував можливе звільнення від військ рф Херсона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: