Кремль хоче домовитися про припинення вогню, щоб підготуватися до нового наступу у лютому-березні – ЗМІ

Читать на русском
У кремлі вигадали новий хитрий план щодо переговорів з Україною – домовитися про тимчасове припинення вогню, можливо навіть із відведенням частини військ. А виграний час витратити на підготовку до нового наступу на початку 2023 року.

Російська влада розробила новий «тактичний варіант» щодо переговорів з Україною. Вони хочуть не укласти повноцінний мирний договорів, а ввести тимчасове припинення вогню, під час якого сподіваються підготуватися до нового «повномасштабного наступу» у лютому-березні 2023 року.

Про це пише російське видання «Медуза» з посиланням на джерела, близькі до Кремля.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

Домовитися про таке припинення вогню, вважають у кремлі, могли б російські та українські військові – «без залучення перших осіб обох держав». Заради такого договору росіяни навіть готові відвести війська як мінімум із частини окупованої території Херсонської області.

Наразі, за словами джерел видання, Кремль намагається «вплинути на західних лідерів» і президента Туреччини Реджепа Ердогана, щоб ті «переконали» Україну повернутися до переговорів з росією, щоб «уникнути жертв серед мирного населення».

При цьому, очікувано, що володимир путін не збирається відмовлятися від продовження війни — а можливий режим припинення вогню хоче використати для підготовки до нового «повномасштабного наступу» у лютому-березні 2023 року. За цей час у кремлі сподіваються підготувати мобілізованих росіян та хоч якось поповнити втрати у техніці.

Нагадаємо, нещодавно у росії запропонували альтернативу переговорам Зеленського та путіна – діалог парламентів двох країн. Верховна рада пропозицію відхилила.

4 жовтня Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО про неможливість проведення переговорів із путіним. Як змінювалася позиція президента щодо цього питання – на інфографіці «Слово і діло».

Раніше ж в Україні неодноразово говорили, що, закликаючи до переговорів, росія просто хоче взяти паузу в бойових діях, а на реальний діалог не налаштована.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: