Графік відключень від Укренерго: в яких областях сьогодні вимикатимуть світло

Читать на русском
Причина відключень - українська енергомережа поки не може відновити повноцінну роботу після терористичних обстрілів росіян
Ілюстративне фотоFreepik

У понеділок, 7 листопада, в Україні в деяких областях країни та столиці все ще діятиме графік планових відключень паралельно з аварійними відключеннями електроенергії.

Про це повідомляється у заяві компанії Укренерго.

7 листопада світла не буде в наступних регіонах:

  • Сумська область;
  • Харківська область;
  • Полтавська область;
  • Київська область;
  • Чернігівська область;
  • Черкаська область;
  • Житомирська область;
  • Київ.

Енергетики розповіли, чому не у всіх будинках вимикають світло в години відключеньЧерез неможливість повністю забезпечити попит на електроенергію відключення триває по чотири години з тим, щоб знизити споживання і збалансувати попит і пропозицію.

Причина відключень - українська енергомережа поки не може відновити повноцінну роботу після терористичних обстрілів росіян, тому графіки все ще діють.

«З 6:00 і до кінця доби будуть активними графіки планових відключень м.Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях. Області, які будуть страждати від відключень, ніхто не вибирав - це наслідок руйнувань енергетичної інфраструктури після атак ракет і дронів» - сказано в повідомленні.

Крім цього, будуть діяти й екстрені аварійні відключення. Вони будуть активні в разі, якщо в постраждалих від ударів областях буде дефіцит електроенергії більше, ніж закладено в графіках компанії. При цьому графіки будуть втрачати свою актуальність в питанні тимчасових рамок відключень.

Нагадаємо, що в понеділок, 7 листопада, в Києві через зростання дефіциту електроенергії можуть застосовуватися екстрені відключення світла. Причина - надто зросле споживання.

Влада Києва планує тотальну евакуацію населення у разі повної відмови електромережі - з міста збираються вивезти 3 млн осіб. Але це тільки один зі сценаріїв розвитку подій, який знаходиться на стадії обговорення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: