У трьох областях скасували узгоджені графіки відключення електроенергії – причина

Читать на русском
У Сумській, Харківській та Полтавській областях тимчасово скасували погодинні графіки відключення електроенергії – відключатимуть залежно від ситуації.

У Сумській, Харківській та Полтавській областях тимчасово припинили дію узгоджених графіків відключення електроенергії – їх виявилося замало для підтримки стабільної роботи енергосистеми.

Про це заявили в «Укренерго».

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«На жаль, графіків погодинних відключень сьогодні для підтримки стабільної роботи енергосистеми недостатньо. Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» вимушений надати з 11:00 операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання всіх категорій споживачів у Сумській, Харківській та Полтавській областях. Дію графіків погодинних відключень в цих областях тимчасово припинено», – повідомили у компанії.

Тимчасові контрольовані обмеження всіх категорій споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, підтримати стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були пошкоджені обстрілами.

Нагадаємо, сьогодні, 2 листопада, відключення електроенергії будуть у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях.

Росія ракетними ударами та дронами пошкодила в Україні близько 40% усієї енергетичної інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: