Країни G7 створили енергетичний «Рамштайн» для України – Блінкен

Читать на русском
Для того, аби допомогти Україні в відновленні об'єктів інфраструктури після обстрілів рф, члени G7 створили практично новий механізм координації.

Для того, аби допомогти Україні в відновленні об'єктів інфраструктури після обстрілів рф, члени G7 створили практично новий механізм координації – за прикладом «Рамштайну», тільки в енергетичній сфері.

Про це повідомив у німецькому Мюнстері за підсумками міністерської зустрічі G7 держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє Укрінформ.

«Із урахуванням явно навмисних спроб росії, президента путіна, знищити якнайбільше критичної інфраструктури України – зокрема енергомереж та об'єктів, необхідних для опалення будинків, щоб лікарні не могли функціонувати, школи не могли опалюватись і не мали електроживлення – ми (G7 – ред.) визначили, що разом можемо багато зробити, аби допомогти українцям»,- підкреслив держсекретар США.

Данілов назвав «головного ідеолога» знищення енергосистеми УкраїниУ РНБО розповіли, хто в росії головний ідеолог та лобіст знищення енергетичної інфраструктури України.

Він зазначив, що йдеться не лише про відновлення зруйнованої інфраструктури, а й про посилення її стійкості. Це, як зазначив Блінкен, це робиться скоординовано, з урахуванням ресурсів, які мають країни G7 для відповіді на ці виклики.

Блінкен наголосив, що країни G7 створили фактично окремий механізм, аби усвідомити, які потреби України, і що кожна держава може запропонувати зі свого боку.

«Це трохи схоже на Рамштайнівський процес допомоги Україні у її оборонних потребах. Тож ми робимо те саме, тільки у сфері енергетики», - зазначив державний секретар США.

Нагадаємо, 3 та 4 листопада у німецькому місті Мюнстері відбулася зустріч очільників зовнішньополітичних відомств країн G7. Питання підтримки України було одним із ключових під час цих обговорень.

За словами президента Володимира Зеленського, росія витратила на один удар по Україні більше 2 млн російських пенсій.

Зазначимо, країни «Великої сімки» та Австралія у четвер, 3 листопада, домовилися встановити граничну фіксовану ціну на російську нафту наприкінці поточного місяця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: