Ситуація на ЗАЕС: станцію знову підключили до енергосистеми України

Читать на русском
Було відремонтовано обидві зовнішні лінії 750 кВ та 330 кВ, які необхідні для подачі електроенергії з української енергосистеми.
фото: dw.com

Зовнішнє електропостачання Запорізької АЕС у п'ятницю, 4 листопада, було відновлено після того, як його було припинено через обстріл російських окупантів.

Про це повідомляє прес-служба Міжнародного агентства з атомної енергії.

Згідно з даними гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, було відремонтовано обидві зовнішні лінії 750 кВ та 330 кВ, які необхідні для подачі електроенергії з української енергосистеми.

Ядерний терор: як часто росія обстрілює Запорізьку АЕСРосія з березня тероризує Україну та весь світ, обстрілюючи Запорізьку АЕС, що загрожує масштабною катастрофою. Динаміка обстрілів – на інфографіці.

«Близько 22:00 електропостачання 750 кВ на всіх шести блоках ЗАЕС було відновлено, а вісім працюючих аварійних дизель-генераторів було відключено та переведено в режим очікування», - розповідають в агенстві.

Нагадаємо, що 2 листопада, в результаті ворожих обстрілів було пошкоджено дві останні високовольтні лінії зв‘язку Запорізької АЕС з українською енергосистемою.

Раніше стало відомо, що на Запорізькій АЕС російські окупанти анулюють перепустки українського зразка для персоналу, а на даху енергоблока встановили військове обладнання.

Також ми повідомляли, що збитки від окупації росіянами Запорізької атомної електростанції вже перевищили 28 млрд гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: