Україна не буде учасником саміту G20, якщо там буде путін – Зеленський

Читать на русском
Україна не братиме участі в саміті G20, якщо там буде представлена рф в особі президента путіна.
president.gov.ua

Якщо президент росії владимир путін братиме участь у саміті G20 на Балі, то Україна відмовиться від запрошення. Питання участі нашої країни вирішиться днями.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спільного брифінгу із президентом Греції у Києві 3 листопада.

Терористам тут не місце: чи можна вигнати росію з ООН і як це зробитиПро те, як можна вигнати росію з ООН і чому потрібно зробити це максимально швидко – в матеріалі Слово і діло

«Позиція моя особиста і позиція України полягала в тому, що якщо лідер російської федерації братиме участь, то Україна не братиме участі. Подивимося, як буде в майбутньому», – сказав він.

Він повідомив, що сьогодні під час телефонної розмови із президентом Індонезії Джоко Відодо Україну знову запросили на саміт G20.

«Сьогодні я мав телефонну розмову з президентом Індонезії, ми підтримуємо відносини. У квітні, здається, був його офіційний візит до України. У будь-якому разі, ми були сьогодні знову запрошені. Подивимося, кілька днів лишилося», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, саміт G20 пройде в Індонезії 15-16 листопада. Зеленський раніше вже закликав виключити росію з ООН та G20.

У МЗС України закликали відкликати запрошення путіну на саміт G20 після його «кривавих» наказів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: