На ЗАЕС прибула нова група експертів МАГАТЕ – Гроссі

Читать на русском
Згідно зі словами гендиректора МАГАТЕ, нова команда стане третьою на ЗАЕС за останні два місяці.
Getty Images

Нова група з чотирьох експертів Міжнародного агентства з атомної енергії прибула у четвер, 3 листопада, на окуповану Запорізьку атомну електростанцію.

Про це повідомляє гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Як зазначається, фахівці замінили чотирьох колег, які працювали на майданчику протягом чотирьох тижнів. Нова команда стане третьою на ЗАЕС за останні два місяці.

«Брудна бомба» роспропаганди: навіщо рф хоче звинуватити Україну у використанні зброї масового ураженняПро те, чому росія гарячково намагається звинуватити Україну в спробі застосування зброї масового ураження, брудної бомби – в матеріалі Слово і діло

«Завдяки підтримці всіх зацікавлених сторін кілька годин тому ми змогли успішно провести ротацію персоналу на Запорізькій атомній електростанції. Їхня присутність означає, що світ знає, що відбувається на цій великій атомній електростанції, розташованій посеред зони бойових дій», - зазначив Гроссі.

При цьому, він подякував колегам «за їхню рішучість і сміливість у виконанні важливих заходів безпеки та гарантій на ЗАЕС».

Варто зазначити, що це друга ротація експертів МАГАТЕ після того, як Гроссі 1 вересня відвідав ЗАЕС.

Раніше стало відомо, що інспектори МАГАТЕ приступили до проведення перевірки двох об'єктів в Україні на тлі звинувачень росії про нібито виробництво «брудних бомб». Вони не виявили ознак незаявленої ядерної діяльності в Україні.

Нагадаємо, російський міністр оборони звинуватив Україну, що вона нібито має намір застосувати «брудну бомбу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: