Через ворожі обстріли Запорізька АЕС знову повністю знеструмлена

Читать на русском
Вчора, 2 листопада, в результаті ворожих обстрілів було пошкоджено дві останні високовольтні лінії зв‘язку Запорізької АЕС з українською енергосистемою.
Укрінформ

Вчора, 2 листопада, в результаті ворожих обстрілів було пошкоджено дві останні високовольтні лінії зв‘язку Запорізької АЕС з українською енергосистемою.

Про це повідомляє НАЕК «Енергоатом» у Телеграмі.

Вчора о 23:04 ЗАЕС перейшла в режим повного знеструмлення, увімкнулись усі 20 дизель-генераторів. Наразі схема живлення власних потреб ЗАЕС оптимізована, в роботі залишили 9 дизель-генераторів, а енергоблоки № 5 та 6 переводять в холодний стан.

Енергоатом наголошує, що зворотний відлік почався, адже пального для роботи дизель-генераторів в режимі повного знеструмлення ЗАЕС залишається на 15 діб.

Ядерний терор: як часто росія обстрілює Запорізьку АЕСРосія з березня тероризує Україну та весь світ, обстрілюючи Запорізьку АЕС, що загрожує масштабною катастрофою. Динаміка обстрілів – на інфографіці.

«Через окупацію станції і втручання представників Росатому в її роботу, можливості української сторони щодо підтримання ЗАЕС в безпековому режимі значно обмежені», – додають у повідомленні.

Енергоатом вчергове звернувся до міжнародного співтовариства із закликом невідкладно вжити заходів для якнайшвидшої демілітаризації ЗАЕС.

Нагадаємо, на Запорізькій АЕС російські окупанти анулюють перепустки українського зразка для персоналу, а на даху енергоблока встановили військове обладнання.

Також повідомляли, що збитки від окупації росіянами Запорізької атомної електростанції вже перевищили 28 млрд гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: