На захопленій ЗАЕС анулюють українські перепустки – розвідка

Читать на русском
На Запорізькій АЕС окупанти анулюють перепустки українського зразка для персоналу, а на даху енергоблоку встановили військове обладнання.

На Запорізькій АЕС російські окупанти анулюють перепустки українського зразка для персоналу, а на даху енергоблоку встановили військове обладнання.

Про це повідомила пресслужба ГУР Міноборони у середу, 2 листопада.

Збитки від окупації Запорізької АЕС перевищили 28 млрд гривеньЗгідно з попередньою оцінкою, вартість зруйнованих та пошкоджених окупантами майна та інфраструктури Запорізької АЕС перевищила 28 млрд.

«Окупанти виставили умову ліцензованим співробітникам оперативної зміни Запорізької атомної електростанції, що до 2 листопада вони мають визначитися щодо підписання або відмови від контракту з «росатомом». Іншим працівникам ЗАЕС виставлено термін – до 1 грудня. Повідомлено, що найближчим часом будуть анульовані перепустки на станцію українського зразку», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі інженерно-технічних працівників станції на робочі місця не допускають. Доступ мають лише оперативні працівники (зміна управління).

Також відомо, що до Енергодар прибули так звані «кадирівці», які патрулюють групами по 15-20 осіб. Зв'язок у місті практично відсутній.

«На даху п’ятого енергоблоку встановлено обладнання РЕБ для боротьби з засобами аеророзвідки. На промисловій зоні ЗАЕС розміщено чергову зміну окупантів. Командний склад розосереджений по місту та проживає в квартирах місцевих мешканців, які виїхали», – розповіли в ГУР.

Нагадаємо, 5 жовтня володимир путін підписав указ про «передачу» Запорізької АЕС під контроль росії. Міністерство закордонних справ України засудило «указ» путіна та назвало його незаконним.

Раніше в «Енергоатомі» розповіли, скільки працівників АЕС підписали контракти із «Росатомом».

Аналітики «Слово і діло» відстежили, як часто росія обстрілює Запорізьку АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: