Справа Южно-Української АЕС: ВАКС дозволив заочне слідство щодо фігуранта

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні.
Дмитро Соколов

Вищий антикорупційний суд дозволив Національному антикорупційному бюро проводити заочне розслідування стосовно колишнього начальника виробничо-технічної комплектації ВП «Южно-Українська АЕС» Дмитра Соколова. Його підозрюють у розкраданні 12,3 млн грн станції.

Таке рішення 27 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора шостого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді САП про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні №42013000000000197 від 13.05.2013 задовольнити. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні №42013000000000197 від 13.05.2013 стосовно (Дмитра Соколова – ред.), який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України», – йдеться в рішенні.

У самій ухвалі не вказується прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Соколова.

Нагадаємо, про підозру за цим епізодом НАБУ і САП повідомили двом особам ще в липні 2021 року. Одним з них був колишній начальник управління ЮУАЕС Дмитро Соколов. Як встановило слідство, у 2011-2012 роках начальник управління виробничо-технічної комплектації ЮУАЕС, використовуючи підконтрольні його пособнику підприємства в якості засобів та знарядь вчинення злочину, зловживаючи своїм службовим становищем, протиправно заволодів грошовими коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» під час здійснення закупівлі обладнання, а саме систем кондиціонування-холодильних та вентиляційних установок. Як з'ясувалося, обладнання закуплено за завищеними цінами, що завдало державному підприємству збитків на суму 12,3 млн грн.

Водночас Вищий антикорупційний суд слухає ще одну справу про корупцію на ЮУАЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: