Салліван прибув до Києва та запевнив, що США зроблять «все можливе» для звільнення Херсона

Читать на русском
Радник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван відвідав із незапланованим візитом Київ.

Радник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван відвідав із незапланованим візитом Київ та прокоментував можливе звільнення від військ рф Херсона.

Про це повідомляє видання Bloomberg у п'ятницю, 4 листопада.

За інформацією журналістів, під час візиту радник Байдена провів зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським та керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком.

«Найважливіше, через що я приїхав, сказати особисто президентові, голові Офісу і публічно всім вам, що Сполучені Штати будуть з Україною стільки, скільки це буде потрібно в цій війні. Не буде жодних вагань, червоних прапорів, поступок у нашій підтримці, доки ми йдемо вперед», - сказав він.

За даними ЗМІ, Салліван поділився подробицями із президентом України про новий пакет військової допомоги з боку США.

США зроблять усе можливе, аби ЗСУ могли продовжувати звільнення своїх територій, зокрема Херсону, заявив Салліван на брифінгу в Києві.

Хто зі світових лідерів приїжджав до України за час повномасштабної війниПрезиденти та прем'єри яких країн приїжджали до України за час повномасштабної війни з росією – на інфографіці.

«Ми заслухали доповіді командувачів цього напряму... І не мені характеризувати обстановку в полі бою. Втім, ми маємо забезпечити Україну всім необхідним для того, щоб продовжувалися ці операції», - зазначив він.

За його словами, сьогодні під час візиту в Україну він якраз обговорював, що потрібно для наступальних операцій.

«Ми обговорювали, як ми можемо допомогти з підтримкою з огляду на ті завдання, які були визначені. І ми робитимемо все можливе, щоб допомогти», - додав Салліван.

Нагадаємо, США виділять Україні черговий пакет військової допомоги на суму 400 млн. доларів.

Раніше ЗМІ писали, що конгресмени Сполучених Штатів Америки планують надати Україні пакет фінансової допомоги на суму 50 мільярдів доларів.

15 жовтня Джо Байден оголосив про надання нового пакету військової допомоги Україні. Його розмір – 725 мільйонів доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: