Україна припинила співробітництво з росією у галузі атомної енергетики

Читать на русском
У суботу, 27 серпня, Україна розірвала угоду, яка діяла ще з 1993 року, про співпрацю з росією у сфері атомної енергетики.
Укрінформ

У суботу, 27 серпня, Україна розірвала угоду, яка діяла ще з 1993 року, про співпрацю з росією у сфері атомної енергетики.

Про це заявив представник Кабінету Міністрів у Верховній раді Тарас Мельничук.

«Припинено дію Угоди між Урядом України і Урядом рф про науково-технічне та економічне співробітництво в галузі атомної енергетики, здійсненої 14.01.1993 у москві», – йдеться в повідомленні.

Угода передбачала спільне проєктування, будівництво та експлуатацію атомних електростанцій, дослідження з безпеки АЕС, удосконалення ядерного паливного циклу, зберігання і переробку відпрацьованого ядерного палива та ін.

Нагадаємо, ЗАЕС вдень 25 серпня вперше в історії відключилася від мережі через пошкодження ліній енергопередачі - російські обстріли вивели їх з ладу. Вдень 26 серпня вдалося включити в мережу один енергоблок, а ввечері - ще один блок станції.

У Міжнародному агентстві з ядерної енергетики (МАГАТЕ) заявили про необхідність термінового виїзду місії експертів агентства на Запорізьку атомну електростанцію у зв'язку з небезпечною ситуацією там. Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі обіцяє особисто очолити місію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: