Зеленський зустрівся з головою МЗС Іспанії: обговорили війну та відновлення України

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський провів зустріч із міністром закордонних справ, Європейського Союзу та співробітництва Іспанії Хосе Мануелем Альбаресом.

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із міністром закордонних справ, Європейського Союзу та співробітництва Іспанії Хосе Мануелем Альбаресом.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зеленський подякував уряду Іспанії за всебічну підтримку України в умовах збройної агресії росії, що наразі триває. Також було високо оцінено гуманітарну підтримку з боку Іспанії, а саме передача сьогодні 30 сучасних автомобілів швидкої допомоги.

Українські біженці в Іспанії зможуть отримувати по 400 євроВлада Іспанії затвердила отримання фінансової допомоги біженцям з України. Її розмір – 400 євро на дорослого та 100 євро на дитину.

«Для нас сьогодні це справді питання номер один – забезпечити потужну протиповітряну оборону, створити повітряний щит для захисту нашої критичної та цивільної інфраструктури», – заявив президент.

Під час бесіди було порушено актуальні питання європейської та євроатлантичної інтеграції України, відновлення енергетичної інфраструктури України після останньої хвилі ракетного обстрілу з боку росії. Зеленський подякував за надані Іспанією генератори та наголосив на необхідності додаткової допомоги з боку партнерів для повернення безперебійного електропостачання. Він також висловив сподівання, що Іспанія активно приєднається до відновлення України.

Також Україна сподівається, що Іспанія підтримає створення механізму компенсації збитків, завданих вторгненням росії, а також спеціального міжнародного трибуналу за злочин російської агресії. Від Іспанії також очікують, що вона приєднається до країн, які визнали Голодомор актом геноциду українського народу.

Раніше Іспанія відправила в Україну літак із медичною гумдопомогою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: