МАГАТЕ розпочало інспекцію на двох ядерних об'єктах в Україні

Читать на русском
Інспектори МАГАТЕ розпочали проведення перевірки двох об'єктів в Україні на тлі звинувачень РФ про нібито виробництво брудних бомб.
Українська правда

Інспектори МАГАТЕ розпочали проведення перевірки двох об'єктів в Україні на тлі звинувачень РФ про нібито виробництво «брудних бомб».

Про це повідомляється на сайті Агентства.

Важливо, що ініціатором інспекції є Україна.

«Генеральний директор Гроссі сказав, що інспектори МАГАТЕ із гарантій розпочали, і незабаром завершать, верифікаційну діяльність у двох місцях в Україні за запитом українського уряду», – йдеться у повідомленні.

«Брудна бомба» роспропаганди: навіщо рф хоче звинуватити Україну у використанні зброї масового ураженняПро те, чому росія гарячково намагається звинуватити Україну в спробі застосування зброї масового ураження, брудної бомби – в матеріалі Слово і діло

Йдеться про Інститут ядерних досліджень НАН України (м. Київ) та на ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (м. Жовті Води, Дніпропетровська область).

Метою візитів спеціалістів з МАГАТЕ є виявлення будь-якої можливої незаявленої ядерної діяльності та матеріалів, пов'язаних із розробкою «брудних бомб». Перші висновки гендиректор опублікує вже цього тижня.

Нагадаємо, російський міністр оборони Сергій Шойгу звинуватив Україну в тому, що вона нібито має намір застосувати «брудну бомбу».

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що МАГАТЕ надішле місію на об'єкти, які в росії вказують, як нібито використовувані в розробці «брудної бомби».

При цьому в НАТО відкинули російські звинувачення щодо «брудної бомби» України. Згодом рф не змогла надати Раді безпеки ООН докази щодо своїх звинувачень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: