НАЗК вважає незаконним можливе призначення Чернишова головою «Нафтогазу» – ЗМІ

Читать на русском

НАЗК закликало не призначати міністра Олексія Чернишова головою Нафтогазу. Призначення буде незаконним, оскільки Кабмін зараз контролює роботу НАК.
Слово і діло

Призначення керівником «Нафтогазу» міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова є незаконним, оскільки порушує закон «Про запобігання корупції».

Про це повідомляють видання LIGA.net та «Дзеркало тижня» з посиланням на лист голови Національного агентства з питань запобігання корупції Олександра Новікова до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

У листі йдеться, що уряд зараз виконує функції загальних зборів та наглядової ради НАК.

Водночас норми закону «Про запобігання корупції» прямо забороняють чиновникам та держслужбовцям влаштовуватися на роботу в юридичні особи, якщо ці компанії підпадали під їхній контроль чи нагляд. Заборона діє протягом року з моменту припинення функцій держави.

«Таким чином, призначення будь-кого з членів Кабінету міністрів України до НАК «Нафтогаз України» за вказаних обставин є незаконним», – йдеться у листі Новікова.

Зазначимо, що раніше аналогічна проблема виникла під час призначення Юрія Вітренка керівником «Нафтогазу». Він теж до цього виконував обов'язки міністра енергетики та безпосередньо курирував компанію.

Нагадаємо, 1 листопада Кабінет міністрів звільнив Юрія Вітренка з посади голови «Нафтогазу». За інформацією ЗМІ, замість нього хочуть призначити міністра Олексія Чернишова.

2 листопада Чернишов уже подав заяву про звільнення з Мінрегіону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: